Γράμμα σε κάθε συμπολίτη



Φίλη/ Φίλε συμπολίτη στο Ηράκλειο,
την ερχόμενη Κυριακή καλούμαστε όλοι να βρεθούμε ξανά εμπρός στην κάλπη για την επιλογή της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Ηρακλείου, της πόλης και όλων των χωριών που τον συναποτελούν.

Στη δεύτερη αυτή διαδοχική δημοτική εκλογή δεν επιλέγουμε αντιπροσώπους (συμβούλους),
δεν επιλέγουμε πολιτικά κόμματα -αυτά καλό είναι να μην τα αναδεικνύουμε σε κηδεμόνες των δήμων. Επιλέγουμε μόνο δημοτική αρχή, δηλαδή το πρόσωπο του δημάρχου και το επιτελείο που θα τον πλαισιώσει.

Έχεις ενώπιόν σου δυο επιλογές. Δυο. Κοίτα τη μία, κοίτα και την άλλη. Έχεις από τη μια την δημοτική αρχή που έχει ήδη μια δωδεκαετία στο ενεργητικό της. Συνδέθηκε με εποχές ευημερίας και ευμάρειας, έκανε δημοτικά έργα και εκμεταλλεύθηκε επίσης πολλά που έγιναν από άλλους φορείς. Ό,τι καλό έγινε στην πόλη το θεωρεί έργο της, ό,τι δεν έγινε το αποδίδει σε ευθύνη του κεντρικού κράτους. Ο απερχόμενος δήμαρχος είναι ένας επαγγελματίας πολιτικός, ένας άνθρωπος των μηχανισμών του κόμματος-κράτους, ένας έξυπνος άνθρωπος που όμως βρίσκεται δεκαετίες στη δημόσια ζωή, που έχει ξεχάσει πώς είναι η καθημερινότητα, η αγορά, ο κόσμος της εργασίας. Το επιτελείο του επί το πλείστον άνθρωποι ταυτισμένοι με τη διαχείριση των κοινών, όλοι τους σχεδόν αποκομμένοι από τη δρώσα πραγματικότητα. Στα χρόνια που πέρασαν έκαναν έργα, έργα όμως που έμειναν ασύνδετα και αποσπασματικά. Το Ηράκλειο άλλαξε, όχι όμως παντού, όχι όσο πρέπει, όχι όπως πρέπει.

Από την άλλη έχεις μια ομάδα νέα, φρέσκια και δυναμική. Άνθρωποι καθημερινοί, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν εμπλακεί στην δημόσια διαχείριση. Άνθρωποι που θα έχουν δουλειά και ζωή ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της 25ης Μαΐου, που δεν έχουν ταυτίσει την δημόσια προσφορά με την προσωπική τους υπόσταση αλλά φιλοδοξούν να καταθέσουν στην πόλη όρεξη, κόπο, σχέδια, τεχνογνωσία, επαγγελματική εμπειρία. Επικεφαλής τους ένας Ηρακλειώτης με μεγάλο κύρος κι ειδικό βάρος, ένας επιτυχημένος κι έμπειρος επαγγελματίας, ένας αγαπητός και διαλεχτός συμπολίτης, ο Βασίλης Λαμπρινός. Ποιος έχει να αμφισβητήσει το κύρος και την εντιμότητά του; Ποιος μπορεί να παραβλέψει το ήθος και την ικανότητά του; Δεν έχει ποτέ του ταυτιστεί με κόμματα, δεν έχει βγει από κομματικό σωλήνα. Ηγείται μιας ομάδας νέων δημιουργικών πολιτών από όλους τους πολιτικούς χώρους που ενώθηκαν για να κάνουν το Ηράκλειο αυτό που του αξίζει, ένα μητροπολιτικό κέντρο αντί για μια εξωραϊσμένη επαρχιακή πόλη.

Φίλε/ Φίλη συμπολίτη,
αυτή την Κυριακή είσαι απολύτως ελεύθερος να επιλέξεις το καλύτερο. Δες, σύγκρινε και αποφάσισε. Θες να συνεχίσεις με κάτι κουρασμένο και φορτωμένο με λάθη και αμαρτίες, με σκιές αδιαφάνειας, με τάσεις καθεστωτικές, με αλαζονεία; Ή θες να προχωρήσεις με κάτι νέο, δυναμικό και ελπιδοφόρο, με πρόγραμμα και σχέδιο για το μέλλον; Δώσε τη δυναμή σου στη “Δύναμη Πολιτών”, στον Βασίλη Λαμπρινό και την ομάδα του να κάνουν μια σημαντική ανατροπή και να πάνε το Ηράκλειο παρακάτω με ανανεωμένη οπτική και προοπτική!

Σκέψου, σύγκρινε, αποφάσισε, κάνε τη διαφορά!
Συμπολίτη, είσαι Πολίτης!

Γιάννης Χαραλαμπίδης

πολίτης του Ηρακλείου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί ομοφυλοφιλίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ηγεμών εκ Βερολίνου;

Απάντηση στην αρρώστια που μας πνίγει