Ανάβοντας ένα κερί...


Χρόνια τώρα ζώντας και δρώντας στο Ηράκλειο συνειδητοποίησα ότι υπάρχει απόλυτη έλλειψη και άρα μεγάλη ανάγκη για ένα συλλογικό περιβάλλον έκφρασης-ανταλλαγής απόψεων, ανάπτυξης θεμάτων και προβολής πολιτιστικών αγαθών που αφορούν ή σχετίζονται με τις ιδέες του ευρύτερου χώρου του φιλελευθερισμού και του συντηρητισμού. 
Επειδή, λοιπόν, από το να "καταριέμαι διαρκώς το σκοτάδι" προτιμώ να φανώ χρήσιμος και "να ανάψω ένα κερί", καλώ, όποιον θεωρεί ότι κάτι όπως αυτό που σκιαγράφησα είναι αναγκαίο ή καλό να υπάρξει, να επικοινωνήσει μαζί μου προκειμένου να συντονιστούμε όσοι το δυνατόν περισσότεροι στην ίδια κατεύθυνση και να δούμε αν καταφέρουμε να στήσουμε κάτι. Εκ προοιμίου δηλώνω ξεκάθαρα ότι δεν με απασχολούν θέματα αυτοπροβολής ή με όποιο τρόπο ηγεσίας, όπως και ότι θα πρόκειται για απολύτως αδέσμευτη και ανεξάρτητη από κομματικούς φορείς συλλογικότητα.
Το σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε μια φωνή και παρουσία του ιδεολογικού, κοινωνικού, πνευματικού και πολιτιστικού περιεχομένου των ιδεών μας, να προκαλέσουμε τον σχετικό διάλογο, να συζητήσουμε για ιστορία, πολιτική, κοινωνία, ιδέες, οικονομία, να προβάλλουμε το βιβλίο, τον κινηματογράφο, την μουσική, την σκέψη.
Περιμένω το ενδιαφέρον σας στο email μου yia.xara@gmail.com και είμαι ανοιχτός σε κάθε ιδέα, πρόταση, προβληματισμό. Σκοπός είναι να συνδιαμορφώσουμε αυτό το πλαίσιο που -προσωπικά τουλάχιστον νιώθω πως- χρειαζόμαστε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί ομοφυλοφιλίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ηγεμών εκ Βερολίνου;